Vad betyder detox, varför gör man det och vad händer i kroppen?Vad betyder detox, varför gör man det och vad händer i kroppen?
Detox kommer från ordet detoxification och handlar om att man ska låta kroppen rensa sig från gifter, parasiter, svamp och dåliga bakterier.

Jag tycker Anthony William förklara det bra när han skriver:

”Det är som om kroppen hade en att göra lista. Det finns saker som måste göras varje dag, till exempel att se till att hjärtat pumpar och lungorna fylls med luft och mat bryts ner i mag-tarm-kanalen. Sedan finns det en lång rad med saker som den skulle önska att den hann göra, till exempel ta ut soporna, reparera skador osv. men det inte alltid kroppen har tid med det eller stöd för det. Tänk dig att ett av dörrhandtagen i ditt hem börjar glappa.Det sitter allt lösare, och en vacker dag ramlar det av helt. Nu blev problemet plötsligt mycket större.

Varje dag tänker du att du ska skruva tillbaka handtaget, men du måste prioritera att betala räkningar, laga mat och skotta den nyfallna snön utanför dörren. Dessutom vet du inte var du har gjort av skruvmejseln. Så är det för kroppen också. När den blir överbelastad a svårsmält mat och dessutom saknar viktig näringsämnen, då blir punkterna på önskelistan uppskjutna hela tiden.

Råa frukter och grönsaker går lätt för kroppen att bryta ner. De innehåller också levande enzymer, vilket underlättar matsmältningen ytterligare. När kroppen dessutom inte behöver bryta ner tyngre ämnen som fett och proteiner, eller tillsatser och allergener, blir det en massa tid över som kroppen kan använda för återuppbyggnad på cellnivå. Det är som om någon hade dykt upp på förstubron och erbjudit sig att ta hand om uppfarten med sin snöslunga och dessutom lånat ut sin verktygslåda – inklusive skruvmejsel – till dig. Plötsligt är det ingeting som hindra dig från att gå och åtgärda dörrhandtaget.”
Jag förspråkar att göra en detox 1-2 gånge om året.  Typisk så vill jag göra det efter sommaren och julen. Jag känner hur hela min kropp längtar till en utrensning.

Parasiter, svamp, cancerceller, virus och din hjärna älskar socker. De skickar ut belönings signaler i kroppen så fort du äter socker. Det finns socker i så himla mycket, och det kommer säkert ett inlägg om allt som innehåller dold socker, men vi behöver inte gå längre än till glass, godis och alkohol. Sommar och julen är full av socker för många och just därför är det just efter de perioderna som det skönt och detoxa kroppen. När vi får ut parasiterna, svampen mm. så försvinner också sockersuget och beroende känslan. Att man ofta går ner en massa överflödiga kilo samtidigt, gör inte känslan sämre.

Hur man gör en detox skriver jag mera om här.

Om du vill köpa Anthony Williams bok Medial Läkning som innehåller ett 28dagars program så gör du det här.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.