8 Anledningar att starta dagen med Selleri juice

Du ser bilder på min Instagram, FB och blogg hela tiden om Selleri juice.
Här får du 8 anledningar till att jag tjatar om Selleri juice:

    1. Du läker din kropp på djupet. Dåliga bakterier, svamp och virus svälter och dör när du dricker Selleri juice. De kan helt enkelt inte ta åt sig nått ”mat” från Selleri. Bäst effekt har det på morgonen. När du dricker din Selleri juice på tom mage, så träffar du några hungriga bakterierna, svampen och virus som har väntat en hel natten på att bli matat och så ger du dom Selleri, de dör av svält.
    2. Du håller dig frisk lättare. De goda bakterier älskar Selleri juice och tycker det är perfekt mat. De goda förökar sig och blir flera. Woop Woop!!! Det blir lättare för de goda bakterierna att övervinna de dåliga och därmed blir du inte sjuk lika lätt.
    3. Din hjärna fungera bättre. Selleri innehåller mineral salter, som hjälper kroppen med elektrisk impuls aktivitet och stödjer nervcellernas funktion vilket i sin tur är helt toppen om du har ADHD, brain fog, ALS, migrän eller minnesförlust.
    4. Du behandlar orsaken istället för symptomen. Selleri hjälper kroppen att rensa ut patogener. Patogener är något som framkallar sjukdomar ex. läkemedelsrester, drogar, amalgam, parasiter, stress osv. Patogener är ofta den underliggande orsaken till inflammationer i kroppen. Så blir du av med patogenerna så blir du av med inflammationen.
    5. Du ökar hela kroppens pH värde. Selleri innehåller mycket Sodium och det är perfekt för att göra magen mera alkalisk. När magen är mera alkalisk så ökar hela kroppens pH värde.
    6. Cancer och Candida minskar. Sjukdomar som Cancer och Candida kan inte trivas när kroppens pH ökar. I 1931 fick Otto Warburg Nobelpriset i medicin för sin ”upptäckt av andningsfermentets art och verkningssätt”, som innebär att han bevisade att cancer trivs i en sur miljö (inte en basisk. ”Cancerous tissues are acidic, whereas healthy tissues are alkaline. Water splits into H+ and OH- ions, if there is an excess of H+, it is acidic; if there is an excess of OH- ions, then it is alkaline.”
    7. Du påskyndar matsmältningen. Selleri innehåller enzymer och koenzymer som ökar magens saltsyra, och därmed ökar matsmältningen och förhindra att maten hinner ruttna i magen. Vissa måltider kan ta upp till 3 dygn innan de passera i andra änden, men Selleri påskyndar processen.
    8. Botar läckande tarm syndrom. Eftersom Selleri rensar och reparera tarmkanalerna så tätar det igen hålen så inte ammoniak gas kan läcka igenom.
 • Du bör få i dig minst 0,5L i förebyggande syfte. Öka gärna 1L om du har någon av ovanstående åkommor. Gillar du inte Selleri så börja med och lägg 1-2 stjälkar i din smoothie. Eller så tar du tjuren vi hornen och lär dig det.

  Lycka till, skriv gärna i kommentaren hur det går får dig, vilka skillnader du märker efter att du har börjat med Selleri.

 • Tipsen kommer från Anthony William, som jag bara absolut avgudar. Han vet annorlunda.  Han bok Life-Changing Foods är nu översatt till svenska och heter Medial Läkning kostguiden. Den
  Medial läkning av Anthony William

  Som alltid så måste jag påpeka att jag tycker att alla Anthonys böcker blir bättre om man först läser Medial Läkning. Bästa boken jag någonsin har läst. In för sitt språk eller stil (där finns det lite att jobba på), men för sitt innehåll. Den kan du handla här. Det är första boken där han förklara varför man ska dricka selleri juice.
26 reaktioner till “8 Anledningar att starta dagen med Selleri juice”

 1. Jag prövade att dricka selleri juice men fick jätteont i magen, frossa 🙊 va kan de bero på ? Utrensning ? Mvh Berit

  1. Hej Berit,
   Jag har en jättenära kompis som också fick det i början. Hon fick ont men samtidigt märkte hon att hon blev bättre på sina andra symptom så för henne var det utrensning.
   Hur mår du i övrigt?
   Mvh
   Mette

 2. Recept för selleri juicen? Hur mycket ska man ta? Ska man blanda med vatten eller bara som det är?
  Kan man äta stängerna lika gärna eller vad är det för poäng med att juica? Tack för informativt och intressant inlägg! 🙂

  1. Hej Karin,
   Tack för din fråga.
   Man tar en hel bukett med selleri och kör i juicern.
   Den ska inte blandas med vatten utan vara ren som den är.
   Just selleri juicen ger bäst effekt när den är ren och dricks på tom mage.
   Jag äter stängerna när jag är lat eller har tidsbrist men det ger INTE samma effekt.
   Den rena juicen är mycket lättare för kroppen att absorbera och därmed får du full effekt.
   Du kan tänka dig att tarmarna behöver inte först bryta ner alla fiber, utan kan ta upp juicen direkt.

   Säg till om du har någon mer fråga.
   Ha en bra dag.

   Mvh
   Mette

 3. Har testat detta i ca 1 vecka nu varje morgon men märker ingen skillnad. Läste dessutom att den är ”släkt med morot” som jag får utslag av. Kan det vara så att det inte biter på mig därför? Finns det något annat man kan ta på morgonen för samma effekt?
  mvh Johanna

  1. Hej Johanna,

   Förlåt att det tagit mig så lång tid att svara.
   Jag får börja med och fråga vad det är du vill att det ska göra skillnad på?
   Har du fått utslag så har du ju också fått effekt.

   Det tar olika lång tid för folk att få effekt.
   För en kompis tog det två månader, efter två månader med juice varje morgon på fastande mage så blev hon av med ”kronisk magsmärtor” och två typer av medicin.
   Andra som har ex. Hasimotos eller hypotyros pratar om halv till helår innan de känner sig återställda, men de flesta känner skillnad efter 1-2 månader.

   Jag har aldrig truffet någon som det inte bitar på, men du måste hålla i lite mera än en vecka.
   Lycka till!!

 4. Hej,
  Jag har druckit sellerijuice i en vecka och märker att det kliar på händer och upp mot hals, käkar mm. Har du hört någon som haft den typen av reaktion? Vet du i så fall varför man får klåda?

  (Jag hoppas att det är utrensning, för en nära person har fått skabb och jag hoppas inte jag har blivit smittad av det…)

  1. Hej Karin,

   Förlåt att jag först svara nu.
   Ja jag har hört om det för.
   Anthony William beskriver i sina böcker om bla. Epstein-Barr Virus, Borrelia och andra mystiska virus som bla. trigger vårt nervsystem så att vi blir känsligare och kan uppleva det som klåda på händer och hals.
   På sidan 70 i ”Sköldkörtelns Hemlighet” skriver han #när EBV:s neurotoxiner inflammerar nerver kan stickningar och domningar uppstå. Om detta symtom visar sig i tungan eller ansiktet betyder det att vagusnerven är inflammerad. Uppstår det i händer eller armar är det trillingnerven som löper genom bröstet som är inflammerad.”

   Har det gått över eller kliar det fortfarande?

  1. Hej Ann-Louise,

   Det finns de som får kraftiga reaktioner som illamående och yrsel första gångerna, det stämmer.
   Folk hantera det på två olika sätt:
   1) minska mängden lite och ökar efter hand
   2) kör på tar utrensnings symptomen ”cold turkey”
   Det finns inget rätt eller fel, man vet bäst själv vad man orkar med.

   Hur var det för dig de första gångarna?

  1. Hej Sophia,

   Tack för din fråga.
   Anthony William skriver i sin första bok ”Tvätta en bukett färsk selleri”. Så ja juicen från en bukett räcker som en bra start.

   Sedan har jag själv vägt sellerin i butiken och det kan skilja mellan 300-600gram, så det klart att det finns olika definitioner på ”en bukett”.
   I sina andra böcker och i livesändningar hänvisar han ofta till 16oz som motsvara 4,7dl. Han säger också att om man verkligen vill kick-starta så kan man dubblera till 32oz under 14 dagar, alltså nästan 1L.

   Jag tycker ändå du fint kan börja med en bukett, det kan ta en liten stund för magen att vänja sig. Känner du däremot att du mådde toppen och är klar för större effekt, så kör dubbelt. Kom gärna tillbaka och berätta om dina erfarenheter, eftersom alla upplever det olika.

   Lycka till!!!
   Med vänlig hälsning
   Mette

  1. Hej Jennie,

   AW säger att det går alldeles utmärkt. Sellerin hjälper att skapa en god sammansättning av bakterier i tarmen och det är gynsammt för hela dig och därmed också din mjölk.

   Lyckat till och låt mig gärna veta vilka positiva effekter du upplever!!!

   Mvh

   Mette

 5. Hej!
  Jag har druckit sellerijuice på tom mage ett par dagar nu. Jag dricker cirka 2,5 dl per dag, men skulle lätt kunna dricka mycket mer för jag tycker om smaken. 🙂
  Problemet är att min mage har totalt ballat ur. Jag får springa på toa jätteofta, jag har blivit gasig och bullrig. Mitt liv fungerar inte just nu pga de täta toabesöken, varken träning, jobb eller annat. Ska jag dricka ännu mindre juice eller tror du det är något övergående?
  Jag började med sellerijuicandet just för att få bukt med mina magproblem.

  1. Hej Mia,
   Jättebra att du väljer sellerijuice för att lösa magproblem, det är helt rätt väg att gå.
   Ja man kan ha några dagar med extra toabesök. Om du gillar smaken, och är sugen på att öka så tycker jag absolut att du ska göra det, särskilt om du liksom har aksepterat att utrensningen kan ta den formen det har gjort för dig. Go for it!! Du är snart igenom det värsta. Om du tvärtom inte orkar gå mera på toa så vänta med att öka till du har kommit genom första symtomen.

   Låt mig veta vilken väg du väljer och hur många dagar det tog för dig att stabilisera. Du hjälper andra när du berättar hur det var för dig.

   Lycka till///Mette

  1. Hej Maria,

   För bästa effekt så tar du den ren, 100% selleri.
   Äpplen och citron har bägge fantastiska egenskaper bla. för att rensa i levern och som smaksättare.
   Ha de gärna i andra juicer.
   Mvh
   Mette

 6. Hej
  Har börjat med detta nu, jag har blandat 50/50 med pressad rödbeta också.
  Rödbetan har ju samma vetenskapliga effekt enligt böckerna.
  Är det ok att blanda dessa??

  Hälsning
  Lena

  1. Hej Lena,

   Det helt ok att blanda men maximal effekt får du gjenom att ta sellerijuicen helt ren på morgonen på fastande mage. Då är alla virus och bakterie (goda som dåliga) hungriga. De goda bakterierna växer och blir starka medans dåliga bakterie dör eftersom de längtar efter socker, fett och kjemikalier.

 7. Så bra inlägg, jag hittade flera svar på mina funderingar (som handlade om biverkningar) bland frågorna och svaren här. Tack Mette, guld värt ❤️

  Vet du om man kan pressa i förväg om man inte har möjlighet att göra det samma dag? Och i så fall, vad tror du om hållbarhet? Är bortrest fyra dagar varannan vecka och har då inga möjligheter att pressa och skulle så gärna vilja dricka sellerijuice dagligen nu när jag kommit i gång.

  Vänliga hälsningar
  Maria

  1. Hej Maria,

   Tack för dina snälla ord 🙂

   Du kan pressa i förväg och ha med dig. Är det i kylskåp/kylbag och en försluten förpackning så är hållbarheten lååång.
   Jag har haft vissa grönkåls juicer i kylen (jag skäms för att säga det) i två månader, då har ligsom blitt at jag trodde att de var dåliga och inte hade lust att städa och sedan blev de bara stående.
   Ska dock tilläggas att de tappar i näring från det ögonblick man juicar de, och tappar mera för varje dag som går. MEN det är mycket bättre att få i sig en juice med halv näring än ingen alls. Kanske du kan göra portionerna lite störrer de dagar som du ska iväg, då kan mängden uppväga lite för förlusten av näring?!

   Kanske vi ska göra ett test ”när börjar sellerijuicen att jäsa?” Kan du inte rapportera tillbaka om du har någon ny erfarenhet som du vill dela med dig?

   Lycka till!!!
   Mvh
   Mette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *