8 Anledningar att starta dagen med Selleri juice

Du ser bilder på min Instagram, FB och blogg hela tiden om Selleri juice.
Här får du 8 anledningar till att jag tjatar om Selleri juice:

    1. Du läker din kropp på djupet. Dåliga bakterier, svamp och virus svälter och dör när du dricker Selleri juice. De kan helt enkelt inte ta åt sig nått ”mat” från Selleri. Bäst effekt har det på morgonen. När du dricker din Selleri juice på tom mage, så träffar du några hungriga bakterierna, svampen och virus som har väntat en hel natten på att bli matat och så ger du dom Selleri, de dör av svält.
    2. Du håller dig frisk lättare. De goda bakterier älskar Selleri juice och tycker det är perfekt mat. De goda förökar sig och blir flera. Woop Woop!!! Det blir lättare för de goda bakterierna att övervinna de dåliga och därmed blir du inte sjuk lika lätt.
    3. Din hjärna fungera bättre. Selleri innehåller mineral salter, som hjälper kroppen med elektrisk impuls aktivitet och stödjer nervcellernas funktion vilket i sin tur är helt toppen om du har ADHD, brain fog, ALS, migrän eller minnesförlust.
    4. Du behandlar orsaken istället för symptomen. Selleri hjälper kroppen att rensa ut patogener. Patogener är något som framkallar sjukdomar ex. läkemedelsrester, drogar, amalgam, parasiter, stress osv. Patogener är ofta den underliggande orsaken till inflammationer i kroppen. Så blir du av med patogenerna så blir du av med inflammationen.
    5. Du ökar hela kroppens pH värde. Selleri innehåller mycket Sodium och det är perfekt för att göra magen mera alkalisk. När magen är mera alkalisk så ökar hela kroppens pH värde.
    6. Cancer och Candida minskar. Sjukdomar som Cancer och Candida kan inte trivas när kroppens pH ökar. I 1931 fick Otto Warburg Nobelpriset i medicin för sin ”upptäckt av andningsfermentets art och verkningssätt”, som innebär att han bevisade att cancer trivs i en sur miljö (inte en basisk. ”Cancerous tissues are acidic, whereas healthy tissues are alkaline. Water splits into H+ and OH- ions, if there is an excess of H+, it is acidic; if there is an excess of OH- ions, then it is alkaline.”
    7. Du påskyndar matsmältningen. Selleri innehåller enzymer och koenzymer som ökar magens saltsyra, och därmed ökar matsmältningen och förhindra att maten hinner ruttna i magen. Vissa måltider kan ta upp till 3 dygn innan de passera i andra änden, men Selleri påskyndar processen.
    8. Botar läckande tarm syndrom. Eftersom Selleri rensar och reparera tarmkanalerna så tätar det igen hålen så inte ammoniak gas kan läcka igenom.
  • Du bör få i dig minst 0,5L i förebyggande syfte. Öka gärna 1L om du har någon av ovanstående åkommor. Gillar du inte Selleri så börja med och lägg 1-2 stjälkar i din smoothie. Eller så tar du tjuren vi hornen och lär dig det.Lycka till, skriv gärna i kommentaren hur det går får dig, vilka skillnader du märker efter att du har börjat med Selleri.
 • Tipsen kommer från Anthony William, som jag bara absolut avgudar. Han vet annorlunda.  Han bok Life-Changing Foods är nu översatt till svenska och heter Medial Läkning kostguiden. Den
  Medial läkning av Anthony William

  Som alltid så måste jag påpeka att jag tycker att alla Anthonys böcker blir bättre om man först läser Medial Läkning. Bästa boken jag någonsin har läst. In för sitt språk eller stil (där finns det lite att jobba på), men för sitt innehåll. Den kan du handla här. Det är första boken där han förklara varför man ska dricka selleri juice.

 • Updatering: Här liggar en film på min morgonrutiner med  selleri juicen https://m.youtube.com/watch?v=JM8Hu20XTcU&feature=youtu.beBilde på en kvinna i yoga position. I texten står det detox yoga healing retreat 13 till 15 mars se mera på www.stromstadshalsohus.se/detoxretreat64 reaktioner till “8 Anledningar att starta dagen med Selleri juice”

 1. Jag prövade att dricka selleri juice men fick jätteont i magen, frossa 🙊 va kan de bero på ? Utrensning ? Mvh Berit

  1. Hej Berit,
   Jag har en jättenära kompis som också fick det i början. Hon fick ont men samtidigt märkte hon att hon blev bättre på sina andra symptom så för henne var det utrensning.
   Hur mår du i övrigt?
   Mvh
   Mette

  2. bra frågor och omsorgsfulla svar
   har börjat ngra dag med sellerijuice vilka utrensningssymtom har du /man hört talas om
   tacksam

   1. Tack Meit för de fina orden.

    Det finns egentlig en ganska lång list, eftersom alla är olika.
    Det som är gemensamt det är att när sellerijuice tar död på bakterier så blir de till toxiner i kroppen. Beroende på hur mycket av elakingarna du har och hur din kropp reagera på toxiner vill upplevelsen vara helt olika.

    Det är inget konstigt att få huvudvärk, känna sig trött, få extra utslag i ansiktet. Några blir lösa i magen av sellerijuicen.
    Jag personligen jag får en eller två finnar på ryggen när jag kör en ren juice detox, brukar komma på 4 eller 5e dagen.

    Du kan hjälpa kroppen ytterligare genom att dricka citron och ingefära vatten. Det hjälper till att skölja ut. Sedan får du gärna fylla kroppen med frukt och grönt. Läs gärna mitt inlägg fruktfruktan http://adesiretoinspire.se/tag/fruktan/

    Och så skriv gärna vilka symtom du känner av, det så otroligt intressant och höra hur ni upplevat utrensningen, som ju egentlig är en konstant resa pga. av alla föroreningar i luften.

    Hoppas vi hörs snart igen.
    Kram
    Mette

 2. Recept för selleri juicen? Hur mycket ska man ta? Ska man blanda med vatten eller bara som det är?
  Kan man äta stängerna lika gärna eller vad är det för poäng med att juica? Tack för informativt och intressant inlägg! 🙂

  1. Hej Karin,
   Tack för din fråga.
   Man tar en hel bukett med selleri och kör i juicern.
   Den ska inte blandas med vatten utan vara ren som den är.
   Just selleri juicen ger bäst effekt när den är ren och dricks på tom mage.
   Jag äter stängerna när jag är lat eller har tidsbrist men det ger INTE samma effekt.
   Den rena juicen är mycket lättare för kroppen att absorbera och därmed får du full effekt.
   Du kan tänka dig att tarmarna behöver inte först bryta ner alla fiber, utan kan ta upp juicen direkt.

   Säg till om du har någon mer fråga.
   Ha en bra dag.

   Mvh
   Mette

 3. Har testat detta i ca 1 vecka nu varje morgon men märker ingen skillnad. Läste dessutom att den är ”släkt med morot” som jag får utslag av. Kan det vara så att det inte biter på mig därför? Finns det något annat man kan ta på morgonen för samma effekt?
  mvh Johanna

  1. Hej Johanna,

   Förlåt att det tagit mig så lång tid att svara.
   Jag får börja med och fråga vad det är du vill att det ska göra skillnad på?
   Har du fått utslag så har du ju också fått effekt.

   Det tar olika lång tid för folk att få effekt.
   För en kompis tog det två månader, efter två månader med juice varje morgon på fastande mage så blev hon av med ”kronisk magsmärtor” och två typer av medicin.
   Andra som har ex. Hasimotos eller hypotyros pratar om halv till helår innan de känner sig återställda, men de flesta känner skillnad efter 1-2 månader.

   Jag har aldrig truffet någon som det inte bitar på, men du måste hålla i lite mera än en vecka.
   Lycka till!!

   1. Fast om det tar ett halvår upp till ett helår så är det ju omöjligt att avgöra om det är juicen det beror på eller att kroppen helt enkelt läker infrån. Det kan den ju göra ändå och man kan stimulera levern och dess utrensning på många olika sätt . T ex genom Kranio Sacral terapi/ osteopati.

    Många tål inte selleri . Kräks upp den och får fruktansvärd halsbränna . Sellerijuice är inget nytt . Det har många druckit i åratal innan ens MM kom på tal . Det är ingen mirakel kur som botar sjukdomar även om det är nyttigt . Tror man måste akta sig för att ha en övertro på detta. Isåfall skulle inga sjukdomar finnas . Om det var så enkelt .
    Sjukdomar kommer alltid att finnas tyvärr. Man kan leva så bra man kan , men man måste som sagt leva oxå . Inte bara gå på diet .
    Att äta strikt efter MM innebär att man tappar mycket vikt och muskel massa , vilket kan bli direkt farligt. Helst om man tränar mycket och arbetar tungt .
    Jag tror på balans , att ta till sig det man tycker låter vettigt .
    Olika dieter har kommit och gått genom åren. Just nu är MM populär . Om ett par år är det nån annan .
    I Sverige har Sanna Ehdin varit omåttligt populär och människor har kommit tillrätta med mycket tack vare henne . Dock förespråkar hon inte samma som MM. Så jag tror man måste hitta sin egen väg. MM är ingen Gud ockh inte Sanna Ehdin heller . Men dom tjänar stora pengar på sina pilgrimsfärder. Ej att förglömma .

    1. Jag är helt enig med dig att Sanna också är kanon.
     Ett halvår eller upp till ett helår är för de med svåra långvarige ”kroniska” sjukdomar.
     Det är inte sellerin som botar, det sellerin gör är att den gör det svårt för parasiter och dåliga bakterier att överleva i kroppen.
     När de dör så mår kroppen bättre och div symptom/sykdomar försvinner.
     Det kan du uppnå på flera sätt tex genom den kosten som Sanna förespråkar.
     Det är många vädar till Rom, och Selleri är en av de.

 4. Hej,
  Jag har druckit sellerijuice i en vecka och märker att det kliar på händer och upp mot hals, käkar mm. Har du hört någon som haft den typen av reaktion? Vet du i så fall varför man får klåda?

  (Jag hoppas att det är utrensning, för en nära person har fått skabb och jag hoppas inte jag har blivit smittad av det…)

  1. Hej Karin,

   Förlåt att jag först svara nu.
   Ja jag har hört om det för.
   Anthony William beskriver i sina böcker om bla. Epstein-Barr Virus, Borrelia och andra mystiska virus som bla. trigger vårt nervsystem så att vi blir känsligare och kan uppleva det som klåda på händer och hals.
   På sidan 70 i ”Sköldkörtelns Hemlighet” skriver han #när EBV:s neurotoxiner inflammerar nerver kan stickningar och domningar uppstå. Om detta symtom visar sig i tungan eller ansiktet betyder det att vagusnerven är inflammerad. Uppstår det i händer eller armar är det trillingnerven som löper genom bröstet som är inflammerad.”

   Har det gått över eller kliar det fortfarande?

  1. Hej Ann-Louise,

   Det finns de som får kraftiga reaktioner som illamående och yrsel första gångerna, det stämmer.
   Folk hantera det på två olika sätt:
   1) minska mängden lite och ökar efter hand
   2) kör på tar utrensnings symptomen ”cold turkey”
   Det finns inget rätt eller fel, man vet bäst själv vad man orkar med.

   Hur var det för dig de första gångarna?

  1. Hej Sophia,

   Tack för din fråga.
   Anthony William skriver i sin första bok ”Tvätta en bukett färsk selleri”. Så ja juicen från en bukett räcker som en bra start.

   Sedan har jag själv vägt sellerin i butiken och det kan skilja mellan 300-600gram, så det klart att det finns olika definitioner på ”en bukett”.
   I sina andra böcker och i livesändningar hänvisar han ofta till 16oz som motsvara 4,7dl. Han säger också att om man verkligen vill kick-starta så kan man dubblera till 32oz under 14 dagar, alltså nästan 1L.

   Jag tycker ändå du fint kan börja med en bukett, det kan ta en liten stund för magen att vänja sig. Känner du däremot att du mådde toppen och är klar för större effekt, så kör dubbelt. Kom gärna tillbaka och berätta om dina erfarenheter, eftersom alla upplever det olika.

   Lycka till!!!
   Med vänlig hälsning
   Mette

  1. Hej Jennie,

   AW säger att det går alldeles utmärkt. Sellerin hjälper att skapa en god sammansättning av bakterier i tarmen och det är gynsammt för hela dig och därmed också din mjölk.

   Lyckat till och låt mig gärna veta vilka positiva effekter du upplever!!!

   Mvh

   Mette

 5. Hej!
  Jag har druckit sellerijuice på tom mage ett par dagar nu. Jag dricker cirka 2,5 dl per dag, men skulle lätt kunna dricka mycket mer för jag tycker om smaken. 🙂
  Problemet är att min mage har totalt ballat ur. Jag får springa på toa jätteofta, jag har blivit gasig och bullrig. Mitt liv fungerar inte just nu pga de täta toabesöken, varken träning, jobb eller annat. Ska jag dricka ännu mindre juice eller tror du det är något övergående?
  Jag började med sellerijuicandet just för att få bukt med mina magproblem.

  1. Hej Mia,
   Jättebra att du väljer sellerijuice för att lösa magproblem, det är helt rätt väg att gå.
   Ja man kan ha några dagar med extra toabesök. Om du gillar smaken, och är sugen på att öka så tycker jag absolut att du ska göra det, särskilt om du liksom har aksepterat att utrensningen kan ta den formen det har gjort för dig. Go for it!! Du är snart igenom det värsta. Om du tvärtom inte orkar gå mera på toa så vänta med att öka till du har kommit genom första symtomen.

   Låt mig veta vilken väg du väljer och hur många dagar det tog för dig att stabilisera. Du hjälper andra när du berättar hur det var för dig.

   Lycka till///Mette

  1. Hej Maria,

   För bästa effekt så tar du den ren, 100% selleri.
   Äpplen och citron har bägge fantastiska egenskaper bla. för att rensa i levern och som smaksättare.
   Ha de gärna i andra juicer.
   Mvh
   Mette

 6. Hej
  Har börjat med detta nu, jag har blandat 50/50 med pressad rödbeta också.
  Rödbetan har ju samma vetenskapliga effekt enligt böckerna.
  Är det ok att blanda dessa??

  Hälsning
  Lena

  1. Hej Lena,

   Det helt ok att blanda men maximal effekt får du gjenom att ta sellerijuicen helt ren på morgonen på fastande mage. Då är alla virus och bakterie (goda som dåliga) hungriga. De goda bakterierna växer och blir starka medans dåliga bakterie dör eftersom de längtar efter socker, fett och kjemikalier.

 7. Så bra inlägg, jag hittade flera svar på mina funderingar (som handlade om biverkningar) bland frågorna och svaren här. Tack Mette, guld värt ❤️

  Vet du om man kan pressa i förväg om man inte har möjlighet att göra det samma dag? Och i så fall, vad tror du om hållbarhet? Är bortrest fyra dagar varannan vecka och har då inga möjligheter att pressa och skulle så gärna vilja dricka sellerijuice dagligen nu när jag kommit i gång.

  Vänliga hälsningar
  Maria

  1. Hej Maria,

   Tack för dina snälla ord 🙂

   Du kan pressa i förväg och ha med dig. Är det i kylskåp/kylbag och en försluten förpackning så är hållbarheten lååång.
   Jag har haft vissa grönkåls juicer i kylen (jag skäms för att säga det) i två månader, då har ligsom blitt at jag trodde att de var dåliga och inte hade lust att städa och sedan blev de bara stående.
   Ska dock tilläggas att de tappar i näring från det ögonblick man juicar de, och tappar mera för varje dag som går. MEN det är mycket bättre att få i sig en juice med halv näring än ingen alls. Kanske du kan göra portionerna lite störrer de dagar som du ska iväg, då kan mängden uppväga lite för förlusten av näring?!

   Kanske vi ska göra ett test ”när börjar sellerijuicen att jäsa?” Kan du inte rapportera tillbaka om du har någon ny erfarenhet som du vill dela med dig?

   Lycka till!!!
   Mvh
   Mette

 8. Hej
  Jag brukar börja dagen med citronvatten därefter dricker jag kaffe. När det gått ca två timmar dricker jag sellerijuice är det som att dricka den direkt då? Jag tänker mig att magen kanske är tom då.
  Mvh Mariette

  1. Hej Mariette,

   Tack för din fråga, jag blir så glad när ni berättar hur ni gör.
   Fantastisk att du börjar dagen med citronvatten. Det är en super start det med!!

   Idag så skrev AM att om man dricker citronvatten på morgonen så ska man vänta 15-30 innan man dricker sin sellerijuice. Han skriver också att om man inte kan göra så, så ska man vänta 30-60 minuter efter att man har ätit ”a small snack”. Om vi nu räknar ditt kaffe som en ”small snack” så stämmer du ju alldeles perfekt in på andra alternativet.

   Sedan säger han nått mycket viktigt: ”man dricker juicen för dens läkningsförmåga inte för kaloriintag så kom ihåg att äta frukost efter ytterligare 15-30minuter för att ge dig energi till att klara dagen”.

   Hur länge har du druckit sellerijuice? Vilka förändringar har du märkt?
   Håll mig gärna uppdaterat.

   Ha en fantastisk dag.
   Med vänlig hälsning
   Mette

 9. Hej!
  Jag har en fråga angående medicin och selleri och hur det påverkar.
  Jag har RA och har mina bromsmediciner, blir det en ” krock” i systemet om jag dricker juicen som vill avgifta min kropp… ?..mitt mål är ju o bli så medicin fri som möjligt men kan nog inte tvärt sluta med dessa. Har kört i två veckor nu och känner redan att jag blivit mkt piggare 💪🏻👌🏻💪🏻.
  Paulina

  1. Hej Paulina,

   Tack för din fråga.
   Det vore okorrekt av mig och svara på frågor om din medicin.
   Det jag kan göra är att dra parallellen till de tusentals av folk som har blivit av med sina mediciner pga att de har följd AM råd om sellerijuices läkande effekt.
   Så härligt att höra att du har blivit mycket piggare, woop woop. Det tycker jag talar tydligt om att detta är nått som din kropp gillar.
   Lycka till!!

   Med vänlig hälsning
   Mette

 10. Hej,
  Jag skulle så gärna vilja testa detta då jag har både artrit och massor av matintolleranser och eksem. Men jag blir så rädd för alla problem med magen. En gång gjorde jag ingefärashots med citron och honung och drack 2 mornar, sen fick jag såna magsmärtor och fick göra både gastroskopi, ultraljud på magen och röntgen för att utesluta gallsten mm. Det var nog en väldig kraftig magkatarr, men det var så jag vaknade och svetten rann och jag kunde inte röra mig i kramperna. Tårarna rann. Jag vill aldrig uppleva något liknande igen. Jag klarar ju nästan inte av några frukter utan att få diarre och magkatarr, tror du jag klarar av selleri eller är detta inget för mig.

  1. Hej Sofia,

   På den korta info du skriver så tänker jag direkt på Eptein Barr virus som Anthony Skriver massor om i sina böcker. Han menar att artrit och eksem är symptom och den verkliga orsaken är EBV.
   Är du rädd för kraftig reaktion så start försiktigt, ta några stänger selleri och gör juice på och drick på tom mage på morgonen och så ökar du sakta. Det viktigt att ta det i sin egna takt.
   Så rekomendera jag varmt att du köper hans böcker och gör utrensningsprogrammen. När virus dör så omvandlas de till toxiner och det är det som känns som utrensning. Kraftig reaktion är täcken på att du har mycket och bli av med.
   Lägg ingen skuld på dig själv för detta, AW skriver mycket om hur virusen kommer in i kroppen, hur några går i arv och främst hur kvinnor går runt och tror att de har gjort en massa fel. Att man sedan kan bli misstrod när man kommer till traditionel vård hjälper inte på självkänslan.
   Så mitt råd är att starta försiktigt, öka suksrsivt, och gör hans 28 dagars utrensning.
   Lycka till och kom tillbaka in och berätta hur det går, här på FB eller insta.

   Vi hörs, kram Mette

  2. Hej jag har samma problem som du hur har det gått. har du fåt ordning på magen har selleri hjälpt dig mvh Javier

 11. bra frågor och omsorgsfulla svar
  har börjat ngra dag med sellerijuice vilka utrensningssymtom har du /man hört talas om
  tacksam

 12. Hej! Jag har druckit sellerijuice i ca en vecka nu och börjar känna mig sjuk. Fått kraftig diarré, illamående,känner mig febrig och huvudvärk. Trodde jag fått magsjuka inatt – Är det pga av juicen? Och hur länge håller det i sig isf? Ska jag härda ut eller gå ner i mängd (har tagit ett helt knippe varje morgon nu, visste inte att man skulle starta successivt)
  Med vänlig hälsning,/Therese

  1. Hej Therese,

   Tack för din fråga.
   Det du beskriver är otroligt vanligt. Anledning till att selleri är detta mirakelmedlet som det är, är för att det gynnar de goda bakterierna och tar död på de dåliga.
   Man rekomendera att ta juicen på morgonen på fastande mage för då är bakterierna som mest hungriga, och sårbara. Tänk dig en massa hungriga elaka bakterier som får selleri, de dör och när de dör så förvandlas de till toxiner, alltså gift för kroppen.
   När vi får diarré och illamående så är det för att kroppen vill bli av med de.
   Om du orkar så tycker jag att du ska stå ut, det är ett utrensningssymptom.
   För mig varade det ett dygn. Vara det längre och du inte orkar så kan du minska volymen till små shots och sedan öka sakta. Vissa har kraftiga reaktioner och då är det bara en själv som kan bestämma tempo.
   Anthony William pratar mycket om att det är viktigt att ta resan i sin egen takt.

   Jag brukar hitta styrka i att jag vet att det är elakingar som lämnar kroppen.

   Lycka till och berätta gärna om en vecka hur du mår då. Är du på Insta kan du gärna tagga mig på @juica_trana_ata_leva jag älskar att se bilder på sellerijuice 🙂

   Ha en fin kväll!!

   Mvh
   Mette

  2. Hej igen,

   Förra veckan så ökade jag min dos till det dubbla, och efter tre dagar fick jag kraftigt kliande inuti handen. Då kom jag på att jag hade glömt att nämna det som en vanlig biverkning: kliandet.
   AW skriver om kliandet på flera ställen i sina böcker och jag personligen får det i händerna eller i armvecken.
   Vart kliar det på dig?
   Kram
   Mette

 13. Är inne på min 7de dag och har aldrig tidigare känt av dessa symtom. Efter jag druckit en drink på ett knippe selleri får jag efter 15 minuter oerhörd magsmärta nere i magen. Blir illamående och svag. får diarré. Inne på dag 2 av detta nu.. Kraftig utrensning? mår superdåligt 🙁

  1. Hej Frida!!

   Ja vissa reagera kraftigt när kroppen börjar svara. Du kan minska mängden till en nivå som gör att du inte får så kraftig reaktion ex. till hälften.

   Det kan vara utrensning. När elaka bakterier dör så blir de till toxiner och det reagera kroppen på. Jag brukar få huvudverk som jag annars inte har och någon dag där jag behöver gå som du beskriver. För mig ger det sig efter 2-3 dagar, och inte helt så kraftigt som de beskriver.
   Om du orkar så håll ut en dag eller två till, annars så minska.
   Du får gärna skriva tillbaka och berätta hur det gick. Du ska veta att när du är modig och berättar så hjälpar du alla som läser tråden som inte vågar eller vet hur man ställer en fråga.

   Så tack till dig från oss alla!!

   Kram Mette

 14. Hejsan!
  Är nu inne på dag 8 av sellerijuice och de första dagarna blev jag väldigt orolig och bubblig i magen. Det har nu lugnat ner sig men idag började jag plötsligt känna mig jättetrött,lätt huvudvärk och en konstig metallsmak/lukt i näsan..kan det vara utrensningen som kommer igång efter en vecka av daglig användning?:)

  1. Hej Maria,

   Tack för din uppdatering!!!

   Absolut kan det vara det. För vissa tar det lite längre tid innan man känner av utrensningssymtomen.

   Hur mår du nu?

   1. Har två nätter i rad sovit 7 timmar i sträck,inte vaken en enda gång och det har aldrig hänt förut! Huvudvärken är borta och *peppar,peppar* min värk i axel och arm som jag dragits med i över fyra år känns knappt av sen två dagar tillbaka..nästan för bra för att vara sant!:)

    1. Maria jag blir så inspirerat av dina ord.
     Tänk dig vad som händer i kroppen när vi gynnar de goda bakterier och börjar ta död på de dåliga.
     Jag blir också så fasinerat över kroppens läkningsförmåga.
     Hur mår du nu?

 15. Hej,

  Spelar det stor roll om jag dricker sellerijuice eller om jag mixar den till en smoothie?
  Har druckit sellerismoothie tillsammans med spenat, banan, citron/kiwi och vetegräs i några veckor nu. Men min vän sa att det är just juicen som är nyttig. Tänker att det inte kan skada med smoothien heller nu när jag inte har en juicepress.

  /S

  1. Hej Sasha!!

   Ni har bägge rätt.
   Det skadar inte och ha den i smoothie, det är ett bra komplement. Din kompis har helt rätt i att du får maximal effekt av att dricka juicen som ren juice på tom mage på morgonen.
   Är du sugen på att skaffa en juicer så går det oftas att få de billigt på såna köp och säljsiter på FB.
   Undra du vilken modell så har jag skrevet ett inlägg om det här http://adesiretoinspire.se/category/juice/

   Berätta gärna hur du gör, lycka till!!!
   Kram
   Mette

 16. Hej blev tipsas att Dricka selleri på morgonen eftersom jag har har väldigt bäsvaär med magen bla yr
  förstoppad tror läkare att det kan va gallsten jag ska snart göra röntgen för att se. Hade gärna uppskstts ett råd tack för en bra sida gud välsigna dig mvh Javier

 17. Hej! Har druckit sellerijuice nu i 14 dagar dagligen och är väldigt lös i magen. Vissa dagar är det bättre men vissa har jag diarré. Äter också antidepressiva och har ökat nyligen. Kanske kan vara det som rör till det. Vill kunna sluta med tabletterna men fick råd av läkaren att öka. Har druckit sellerijuice innan i omgångar men blev inte lös då. Kan jag fortsätta dricka?

  1. Hej Marie,

   Tack snälla för att du delar med dig.

   Du kan absolut fortsätta så länge du själv står ut med att gå på toa.
   Själva läkemedel vill jag inte råda i eftersom det bör vara läkaren som vet bäst.

   Jag säger dock att du ska lyssna på din kropp.
   Vill DU sluta så ska du absolut stå på dig.
   Det finns en del FB grupper där människor delar med sig av hur det har varit för de.
   Jag rekommendera att du följer Anthony William på FB, Insta eller lyssnar på någon av hans poddar.
   Han pratar ofta om sambandet mellan depression och EB virus och hur det känns när vården inte lyssnar.

   Magen brukar bli bra efter några dagar med utrensningssymptom.
   Hör gärna av dig och berätta hur det går.

   Lycka till och kram!

 18. Hej! Jag har druckit sellerijuice i 4 veckor nu och har ff diarré nästan dagligen. Har sista veckan även fått massor av stora finnar i ansiktet och halsen. Förstår att detta måste vara en utrensning(?), men ska det pågå så här länge?
  Kul att hitta i förresten 🤗

  1. Kul Anna att du hittade hit 🙂

   Ja utrensningen kan hålla på länge.
   Det går i vågor och beror lite på hur mycket skit du har i kroppen.
   Nu känner jag inte dig men tänk dig alla år det har tagit att bygga upp det med traditionellt tvättmedel, sköljmedel, schampo, smink, något ärftligt som din mamma hade in sin kropp när hon födde dig (håll på att skriva GDPR, men GDP, alltså bekämpningsmedlet) och allt annat skit som finns i halvfabrikat.
   Jag själv brukar att få en eller två finnar på ryggen och en på halsen, när jag detoxar. Men kan tipsa om att köra en 3-6-9 med Anthony Williams, den är skånsam, genomförbar och ändå effektiv.

   Uppdatera mig gärna med hur det går för dig.

 19. Hej,,har tidigare kört morgonselleri då jag mådde mkt dåligt efter många år utan rätt medicinering hypotyreos och fick även hashimotos och sen epilepsi så blev rådd sellerijuice lägga om kosten och start ndt.höll på med kost ca 6år dvs bla ingen mjölk,socker,mjöl mm.
  Mådde prima och fick förra året för mig att nu när jag mådde så bra kanske jag klarar ”vanlig” kost.
  Men har sakta gått utför med mående så nu tänkte jag skulle ta tag i det,,,tog första sellerijuicen i torsdags och i fredags började jag må riktigt dåligt,,fick som stötar i huvudet och kände mig allmänt dålig,,mådde bra i lördags och igår em blev jag sämre igen med stötar huvudet och sen kom en fruktansvärd huvudvärk och jag var jätte varm om kinderna kände mig febrig haft en hemsk huvudvärk hela natten och vaknat emellanåt och så fort jag rörde mig så satt uppe från 04tiden.har Inte förknippat detta med sellerin förrän nu när jag ramlade in på din sida .så är väl bara att härda ut nu.

 20. Hej Mette!
  Hur mycket sellerijuice kan man ge till barn som är 9 år?
  Jag är lite rädd att min dotter ska få utrensningssymptom.
  Mvh
  Maria

  1. Hej Maria!

   Med barn ska du börjar försiktigt, mest för att det är inte alla barn som gillar det och barnet ska få tycka till.
   Med det sagt, så har jag sett mängder med vidioer med barn som bara älskar det och gladligen slurpar i sig vuxen dos.

   Hoppas det hjälpte dig på väg.
   Hur går din egna resa?

   Kram
   Mette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.