Vad kallar du dom? Havrebollar, kokosbollar eller chokladbollar?
I förgår var det chokladbollens dag. Det kan säkert bli jätte kommersiellt om man vill det eller, så gör du världens enklast och godaste bollar själv.
Jag gör en rejäl sats, eftersom de lätt kan hålla sig en vecka i kylskåp, och de ALTID försvinner snabbare än snabbt.
Du behöver: 4 dl havregryn, 2 msk kokosolja, 2 dl hackade nötter (ex. cashewnötter och mandlar), 40st färska dadlar (ca. 500gr), 4 tsk vaniljpulver (INTE vaniljsocker om du vill ha sockerfritt :-)), 8-10 msk kakao, 2 msk espressokaffe och 1-2 nypor salt.
Om du vill vara lite snällare mote din mage så lägger du nötterna i blöt innan. Det är en fördel om du hinner med 2 tmmars blötläggning, men ser du detta och tänker ”men jag vill ju vara snäll mot min magen OCH jag vill baka NU”. Så lägg nötterna i blöt nu, och så gör du allt annat i receptet innan du hackar nötterna. 5min är bättre än inget. Livet handlar om balance. Det du får till är ”good enough”.
Vill du handla ingredienserna så gör du det bra här.
Vill du använda smeten till och göra goda After Eight, så hittar du receptet här.
Vill du veta mera om blötläggning av nötter, så tycker jag att bloggen ”under vårt tak” har en bra beskrivning här.
Gör du nått inspirerande så #hashtag #ADTI eller #adesire2inspire så ska jag länka till dig.
sämsta receptet ever. man tar inte 4 tsk vaniljsocker, man har typ ett kryddmått. rekomenderar inte det här receptet.
(jag vet inte hur man gör caps look på min nya dator men ska försöka fixa det snart)
Synd att du tycker det.
Nu är ju detta en jättestor sats. Testade du det, eller var det bara en åsikt
Jag gör de jämt och de försvinner alltid snabbt.