Dag 1 av flytande juice detoxen – Vilka ska du göra och hur?Välkommen till den första dagen på juice detoxen. Nu kör vi 14 dagar på flytande frukt och grönskar. Hur gör man då? vad passar ihop? Nedan kommer förslag på recept och hur dagen kan se ut.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för bodystore.com

Nr 1. Första juicen tar du innan du gör nått annat. Innan du duschar, innan du borstar tänderna, innan du gör nått annat. Gå gör din Selleri juice och drick den!!! 8 Anledningar varför kommer här.

Du behöver en hel Selleri, tänk på att du oftast betalar pr. styck och det kan skilja flera hundra gram.

Bilden är från förra veckan när jag handlade. Ena Sellering var 538g och den andra är på 328g. Det är STOR skillnad.

Jag skär av roten så långt ner jag bara kan. Allt annat åker med.

Nr 2 Är en näve spenat och 4-5 päron. Lite beroende på storleken och hur saftiga de är. Det en fördel om du lägger spenaten förs i din juicer, då kommer päronen liksom att trycka ut lite extra saft ur spenaten. Om du tycker att den blir för tjock, så kan du fylla på med vatten. Du vill ha en konsistens som gör att du kan dricka den.

Nr. 3 Honungsmelon och 1 paket blåbär. Honungsmelonen skär jag helt ut till skalet, så det vita kommer med och jag har också med fröna. Blåbären, där tar jag ett fryst paket kvällen innan och häller upp i ett glas, fyller på med hälften vatten och sedan in i kylskåpet över natten.

Nr. 4 Vattenmelon och en ört eller krydda. Jag gillar Citronmeliss eller mynta. Vill du sätta extra fart på fettförbränningen så lägger du i Chili. Jag gillar kontrasten av det söta och det stärka, men det är inte alla som gör.

Tänk på att du vill fylla dina juice helt till kanten av flaskan, så står de sig bättre. Samma som när man fermentera.

 

Nr. 5 Grönkål, Ingefära, Äpple och citron. Jag tar två stora blad på Grönkålen, 2 cm av Ingefäran, 3-4 Äpplen och 1 Citron. Citronen är ekologisk och därför kan jag ha i den hel. Jag skär bara av änderna för att vara lite snäll mot min juicemaskin. Detta är mitt absolut bästa tips för att få i sig den välgörande grönkålen.

Nr 6 Ananas, Päron och Passionsfrukt. Denna party juicen är en favorit hos många. Börjar med att lägg i 1 passionsfrukt (utan skal, alltså bara innehållet).

Sedan varvar du 1 Päron med 1 Ananas.

Jag tar en hel ananas som jag rensar grovt. Vad betyder det, jo jag skär av så lite som möjligt. Ananas kan ibland har vara lite stötta eller ha mjuka fläckar, skär bort det som är dåligt och behåll allt annat. Om du lägger i ett extra päron så blir det lite mera. Kanske så mycket att det inte får plats i din flaska. Öj va synd, du måste dricka det som blir över, direkt 😉
Nr 7 En ren Mango juice evt. med kryddor, örter eller Hallon. Är du rädd att du ska vara hungrig på kvällen så tar du ut både ett paket Mango och ett paket Hallon ur frysen, kvällen innan och lägger i ett glas och fyller på med vatten. Nästa dag häller du vatten och frukt i din juicer, och gärna Citronmeliss, Koriander och Mynta.

Nr 8 Är du inte hungrig så nöj dig med en kopp te utan koffein.

Är du sugen på nått mera så tar du en hel gurka och 2 päron och stoppar i din juicer. Om du förbereder dagen, på morgonen eller kvällen innan och du inte riktigt vet om du kommer vara hungri eller inte, så föreslår jag att du gör den. Dricker du den inte på dag 1, så kan det bli din nr. 2 dagen efter.

På Te sidan väljer jag gärna Yogi Tea eller Pukka. Det finns flera sortera som är naturligt utan koffein. Numera finns dom i vanlig mataffär eller så köper du dom här.

Angående när du skal dricka dom olika, så är det viktigaste att du aldrig går hungrig. Ibland så hamnar man i en situation där man bara längtar efter att äta.

Jag minns första året så var jag på en familjdag på Sjöräddningen i Strömstad och det serverades korv. Folk gick med korv överallt. Fast jag precis hade drucket en juice innan jag kom dit, så var jag tvungen och dricka en till.

Det är helt ok, du kan inte få i dig för mycket nyttigheter. Du ska inte heller gå och spara på dom. Det ska max gå 3 timmar mellan. Du vill att kroppen ska vara på topp. Är du ingen frukostmänniska, så tar du Selleri juicen och sedan väntar du några timmar, men max 3 innan du tar nästa. Nedan ser du exemplen på när du skulle kunde dricka dom olika juicerna:

Nr. 1  6.45         Nr.4  11.45         Nr. 7  18.30
Nr. 2  7.20         Nr. 5  14.00        Nr. 8  20.45
Nr. 3  9.30        Nr. 6  16.15          Godnatt!!!

Kommentera gärna hur det går för dig. Eller ställ frågor om något är oklart. Lycka till !!
9 reaktioner till “Dag 1 av flytande juice detoxen – Vilka ska du göra och hur?”

  1. Hej Marta,

   Jag själv gjorde jättemycket research för 6 år sedan när jag började, är det här nått som är för mig, hur mycket är jag villig och lägga.
   Valet föll på en slow juicer som heter Hurum. Sedan har jag skaffat en Philips råsaftscentrifug till jobbet och de två är bägge bra modeller.
   En slow juicer gör ca. 80 varv i minuten medans genomsnittet på centrifuger är 80.000 varv i minuten. Slowjuicern har en kraftig motor som ”klämmer” ur saften och du får med dig all näring. Den model av Hurum som jag har kan också göra nötmjölk, men den är dyr. Centrifugen får snabbt och är väldig rimlig i pris. En centrifug hinner att värma maten lite, eftersom friktionen på det höga varvantalet gör ger en liten uppvärmning. Dock är det så lite så det inte har betydelse om du inte är extrem. Så fort jag får youtub kanalen upp och köra så skal jag visa dig skillnaden. Du kan redan nu prenumerera på A desire to inspire, så återkommar jag med en länk när jag har lagt upp en video som jämför de 2 maskinerna.
   Hoppas det var till hjälp, har du flera frågor är det bara att höra av dig.
   Mvh
   Mette

  2. Hej Igen Marta,
   Idag kör Tretti.se 20% idag. Jag fattar inte du får en Hurum slowjuicer för under 3.000kr här https://goo.gl/og318D.
   När jag köpte min så betalade jag strax över 6.000kr för den. Lycka till med att hitta den model som passar dig. Kram

 1. Roligt och inspirerande att läsa! Jag ska börja på måndag, är peppad o samtidigt rädd för hur det ska bli, snusar o dricker en hel del kaffe till vardags.
  Tack för att du delar med dig av din kunskap!

  1. Hej Emma
   Härligt att höra att jag kunde inspirera, det är mitt syfte.
   Jag önskar dig lycka till med din resa. Min morfor sa alltid att man inte skulle börja nya sakar på en måndag så det undvikar jag. Vill jag ha en förändring så är första steget nu. Just idag så är det ju måndag, så jag är verkligen spänt på att höra hur det går för dig. Vad är det som är din största rädsla? Kram och lycka till!!

 2. När jag juicar grönkål kommer det ut ytterst lite juice och resten hamnar i behållaren, ska det vara så? Har köpt grönkål som är småskuren i färdig påse.

  1. Hej Michelle,

   Tack för din fråga. Det beror väldigt på din juicer. I en slowjuicer får du ut mera än i en centrifug. Ett tips är och kör lite varannan ex. om du ska göra en äpple och grönkål så lägger du i lite grönkål först, sedan varvar du med äpple, grönkål osv. De gynnar ligsom varandra när de pressas ut.
   Ett annat tips är att köra pulpen två gånge.
   Vad har du för juicer?

   Kram Mette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.